...

Yabancı Diller Eğitimi Bölümü

İngiliz Dili Eğitimi Anabilim Dalı Program Çıktılarının Güncellenmesine Yönelik İç ve Dış Paydaş Görüş Toplantısı Yapıldı
04/08/2022

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Yabancı Diller Eğitimi Bölümü, İngiliz Dili Eğitimi Anabilim Dalı’ndaki AKTS Bilgi Paketlerinin güncellenmesine yönelik iç ve dış paydaş görüş toplantısı 20.07.2022 tarihinde online olarak gerçekleştirildi.

Toplantıya, İngiliz Dili Eğitimi Anabilim Dalı öğretim elemanları Doç. Dr. İhsan ÜNALDI, Dr. Öğr. Üyesi Ercan KAÇMAZ, Dr. Öğr. Üyesi Tuba BAYKARA, Öğr. Gör. Serdar TEKİN ve Arş. Gör. Cemre ZENGİN ile birlikte dış paydaşlar olarak Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda çeşitli kademelerde İngilizce öğretmeni olarak görev yapmakta olan Mücahide ALTUNDAL ve Neslihan ŞAHİN YILDOĞAN ve Anabilim Dalı 2021 – 2022 dönemi mezunlarımızdan Şeyma ÇİDEM katıldı. 

Bu toplantıda aşağıdaki hususlar görüşülmüştür. 

  • AKTS Bilgi Paketlerinde yer alan program amaçları ve çıktıları incelenerek fikir alışverişinde bulunuldu. 
  • Ele alınan program çıktıları güncellenerek eksiklikler giderildi ve tüm paydaşların onayıyla yeni çıktıların eklenmesi ihtiyacı olduğuna karar kılındı. 
  • Çocuklara yabancı dil öğretimi, ikinci dil öğretiminde sınıf yönetimi ve mikro öğretim pratiklerinin artırılmasına yönelik program çıktıları eklendi. 
  • Öğretmenlik uygulaması dersinin daha verimli hale getirilmesine ve stajyer öğrencilerin motivasyon ve performanslarını artırmaya yönelik önerilerde bulunuldu. 
  • Toplantıya ilişkin gerekli notlar alınarak tüm paydaşlara teşekkür edildi ve toplantı sonlandırıldı.